Kant-en-klare kip curry uit de winkel is misschien wel lekker, maar enorm bewerkt en vaak erg calorie-rijk. Kunnen wij dat minstens even lekker zelf klaarmaken en veel nutriëntrijker maken? You bet ya!
Benodigdheden (1 portie)
- 100 gr kipfilet
- of plantaardig alternatief : kipstuckjes van de Vegetarische Slager
- 3 el Rabeko mayonaise (low cal mayo)
- of plantaardig alternatief : met tofu mayonaise
- pakje (meestal 400 gr) uitgelekte zijden tofu
- 2 tl Dijon mosterd
- 1-2 el limoensap (naar eigen smaak)
- zout en lookpoeder
- gebruik van deze samenstelling 3 el
- of plantaardig alternatief : met tofu mayonaise
- paar takjes verse bieslook
- 2 groene stengels lente-ui
- curry poeder
- kurkuma
- peper
- zout
- 1 tl mosterd
Optioneel | om extra fris te maken
- halve appel of
- ananas of
- paar druppels vers limoensap



Bereiding
- kook de kipfilet gaar in kokend water (takje rozemarijn en tijm mee in het water voor extra smaak)
- kijk na 10 minuten even na of de kip volledig gaar is en haal eruit om af te koelen
- snij of scheur de kipfilet in kleine stukjes
- of kipstuckjes van de Vegetarische Slager kort bakken in de pan
- meng de low cal mayo in een apart potje met de fijngesnipperde bieslook en lente-ui
- voeg curry poeder, kurkuma, peper en zout toe naar eigen smaak
- meng naar eigen smaak een kleine tl mosterd toe
- roer het geheel goed onder elkaar en draai de kipfilet eronder
- werk af met wat fijngesnipperde stukjes appel of fijne stukjes ananas om het geheel wat op te frissen
Dit kan je gebruiken op enkele rijst- of maiswafels of volkoren boterham als ideale eiwitrijke toevoeging aan je ontbijt, rijkelijke brunch of easy lunch
Meteen zin in meer? Doe alle ingrediënten maal 4 en bewaar de resterende 3 porties in de frigo voor later 😍

Enjoy en tot binnenkort!
Shari 💚

Een reactie op “RECEPT | homemade kip curry”