RECEPT | herfstige havermoutpannenkoekjes

In, wat lijkt, een ver verleden maakte ik deze havermoutpannenkoekjes al eens eerder. Misschien zag je tijdens het scrollen doorheen de website dat ik eigenlijk al in 2015 ben begonnen op deze site, als blog. Daarna groeide alles uit tot een fijn bijberoep en later tot een eigen zaak waarbij ik een uitgebreid ‘TEAMSHARI’ mag coachen, begeleiden en trainen naar een actiever, fitter en gezonder leven. Een leven ver weg van alle dieetclichΓ©s, met een aanpassing van vastgeroeste gewoontes waar je niet meteen gelukkiger en energieker van werd. Bij deze geef ik graag een update van het recept; een herfsteditie van de havermoutpannenkoeken. Let’s whipe away those cold day blues!

Benodigdheden (4 pannenkoekjes, American pancake style)

  • 60 gr havermout
  • 100 ml halfvolle melk
    • of plantaardig alternatief : amandelmelk, havermelk of rijstmelk
  • 1 ei (gescheiden)
  • 1 tl Stevia suiker
  • halve tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 appel
  • kaneel
  • extra vierge olijfolie
  • optioneel : Rabeko low calorie Caramel

Hoe eiwitrijk genoeg maken?

  • 200 gr Skyr (Arla of huismerk)
  • optioneel : canderel Cankao (cacao poeder laag in suiker)

Bereiding

  • schil de appel en snij in blokjes
  • doe de havermout, melk, stevia, bakpoeder en snuifje zout in een blender
  • scheid het ei en doe de dooier ook bij in de blender
  • hou het eiwit nog even apart
  • blend alles tot een mooi geheel en laat nog even staan zodat het beslag wat dikker kan worden
  • klop het eiwit luchtig op en doe het mee onder het beslag
  • zet je pan op een middelmatig vuur en doe een beetje olijfolie in de pan
  • verdeel het beslag in kleinere hoeveelheden voor wat kleinere dikkere pannenkoekjes
  • draai ze om van zodra er luchtbelletjes doorkomen
  • als de pancakes klaar zijn, gebruik dan dezelfde pan om de stukjes appel in aan te stoven
  • strooi er wat kaneel over en roer goed door elkaar
  • doe wat skyr bovenop de pannenkoekenstapel en lepel daar wat van de appelstukjes over
  • in een apart potje kan je de rest van de Skyr met de appeltjes mengen
  • werk af met wat Cankao poeder en Rabeko Caramel

Let wel, door de grote hoeveelheid havermout is dit is een calorierijkere maaltijd. Heb je een zeer actieve en/of sportieve dag? Dan kan je dit steeds gebruiken. Weinig beweging? Dan kan je de portie in twee delen (2 pannenkoekjes), maar behoud je wel dezelfde hoeveelheid Skyr.

Enjoy en tot binnenkort!

Shari πŸ’š


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s