RECEPT | spinaziepannenkoeken met zalm en cottage cheese

Ja hoor! Hoewel de naam misschien doet fronsen, zijn ze volledig getest en goedgekeurd!

BENODIGDHEDEN (2 grote pannenkoeken)

En eventueel wat extra tuinkers of scheutjes om het geheel mooi af te werken.

BEREIDING

  • havermout, melk, ei,Β spinazie, platte peterselie, olijfolie, peper en zout mag allemaal samen in de blender gemixt worden tot een fijn geheel
  • op een middelmatig vuurtje kan je hiermee een 2-tal pannenkoeken van normale grootte mee maken (wel een klein beetje geduld en handigheid bij de pannenkoekjes om ze om te draaien, want anders brokkelen ze snel kapot > je kan testen met eventueel een half theelepeltje bakpoeder bij je beslag te doen)
  • meng de cottage cheese met de kruiden
  • bestrijk de pannenkoeken met de cottage cheese, doe de gerookte zalm erbij en snipper de ajuin er fijn over
  • leg er enkele plakjes groene appel bij en heb je toevallig wat tuinkers of scheutjes thuis, kan je hiermee mooi afwerken.

De cottage cheese kan je trouwens ook nog op andere manieren gebruiken als spread (bijvoorbeeld op rijstwafels, tussen een wrap of frisse smaakmaker met een slaatje.

Macro’s per portie

  • 661 kcal
  • 60 gr koolhydraten
  • 42 gr eiwitten
  • 27 gr vetten

Enjoyyy en tot snel !

Shari πŸ’š


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s