Benodigdheden – 1 persoon
(hoeveelheden aan te passen naar jouw doelen)
- 150 gr roodbaarsfilet
- 200 gr basmati rijst
- halve gele en halve groene courgette
- enkele lente-uitjes
- 100 ml kokosmelk
- PAM bakspray
- sojasaus
- vissaus
- halve limoen
- kruiden vis: dille, Pink Himalaya zout, peper, limoenzeste
- kruiden groetenpan: cayenne peper, look
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 180° C
- Water aan de kook brengen en de rijst afkoken volgens voorschriften op de verpakking
- Bakplaat invetten met PAM bakspray en roodbaarsfilet op velkant op de bakplaat leggen
- Vis afkruiden (zie hierboven) en voor 15 minuten in de oven plaatsen (voor diepgevroren visfilets, anders bij verse vis een 12-tal minuten)
- Courgette en lente-ui wassen en in fijne stukjes snijden
- Pan invetten met PAM en courgette in de pan samen het met witte deel van de lente-ui
- Afkruiden en even aanbakken op middelmatig vuur
- Daarna de kokosmelk toevoegen aan de groentjes, samen met een goede scheut sojasaus, een klein scheutje vissaus en een knijp in de halve limoen
- Laten sudderen op lager vuur en naar smaak eventueel bijkruiden
- Voeg de afgekookte rijst toe wanneer de vis bijna klaar is en roer goed onder elkaar
- Dresseer alles in een bord en werk af met de groene snippers van de lente-ui
Smakelijk en tot binnenkort!
Shari
Klinkt heerlijk ??
Outlook voor Android downloaden
________________________________
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Katya, smaakte ook heerlijk !
LikeLike