Op vraag van één van de TeamShari-ladies post ik een receptje van dit overheerlijke bord dat enkele dagen geleden onder mijn neus verdween. Misschien niet meteen het meest ideale gerecht bij deze warme dagen, maar ik liet het even afkoelen (I admit, het was niet gemakkelijk om dit te laten wachten) en toen was het perfect doenbaar om naar binnen te werken.
Asian Sweet Potato
Benodigdheden – 1 persoon
- 200 gr wokgroenten (in dit voorbeeld sojascheuten + worteltjes)
- 120 gr kippenblokjes
- 1 lente-ui
- 1 zoete aardappel (ongeveer 180 gr)
- 100 ml kokosmelk
- soja saus
- kwart limoen
- kruiden: peper, koriander (mag vers zijn, maar moet niet), curry
Bereiding
- Snij de zoete aardappel in schijfjes (met of zonder schil)
- Doe een beetje olijfolie in de pan en doe de schijfjes in de pan
- Kruid af met peper en zet onder water op hoog vuur
- Eens het water volledig is ingekookt is je zoete aardappel klaar en mag je deze even aan de kant houden
- Ook de kippenblokjes mag je zo alvast klaarmaken en kan je afkruiden met peper en een beetje kippenkruiden
- Doe een beetje olijfolie in een grote pan of wok en wok de groentjes met fijn gesnipperde lente-ui op hoog vuur
- Kruid goed af met peper, koriander en curry
- Wanneer ze bijna klaar zijn mag je het vuur lager zetten
- Voeg de kokosmelk toe en een scheutje sojasaus
- Pers zorgvuldig een kwart limoen uit over de groentjes
- Laat het geheel even sudderen en proef daarna even van de saus om te zien of je nog extra wil kruiden of limoen toevoegen
- Voeg de kip en zoete aardappel toe aan de pan met groenten en meng goed onder elkaar
- Schenk uit in een diep bord of kommetje en laat indien nodig nog even afkoelen
Laat het smaken!