Nadat ik blijkbaar online enkele personen aan het watertanden kreeg, zet ik dit receptje graag online. Wat maakt een gerecht nu net “gezonder”? Het draait niet enkel en alleen om minder calorieΓ«n, maar ook om de inhoud. Des te voedingsrijker en meer verzadigend, des te interessanter voor je lichaam. Dat wil zeggen een gerecht waarbij je start vanuit pure, bijna onbewerkte producten. EΓ©ntje waar er veel groenten inzitten en voldoende eiwitten bevat. Hierdoor ga je een goede mix van vitaminen en mineralen binnen krijgen, raak je goed verzadigd door het grotere volume van het gerecht en blijf je lang verzadigd door de extra eiwitten (in dit geval dus de scampi).
Benodigdheden (1 hoofdmaaltijd)
- 12 tot 15 scampi (of een 150 gr)
- paprika mix (ongeveer 1/4e van elk: groen, rood, geel)
- 6-tal kerstomaatjes
- teentje look
- 1 sjalot
- rode linzenpasta (van Barilla of AH)
- of kikkererwtenpasta
- handig aan deze pasta van peulvruchten is dat ze ook veel eiwitten bevatten
- of een meer koolhydraatarme variant : met courgetti
- of kikkererwtenpasta
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 el tomatenketchup
- 1 tl Sriracha om het geheel wat pittiger te maken
- kokosmelk ‘light’ of klappermelk van Bon Coco (AH)
- kan ook met gewone kokosmelk, maar maakt het gerecht een stukje calorierijker
- currypoeder
- paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie extra vierge
- eventueel wat verse basilicum en Parmezaanse kaas om het bordje af te werken
Bereiding
- breng voldoende water aan de kook en doe de rode linzenpasta erin
- laat doorkoken volgens de instructies op de verpakking
- snij de paprika in fijne stukjes
- snij de kerstomaatjes in 4 en haal de pitjes eruit
- doe wat olijfolie in de pan en zet op een middelmatig vuur
- doe de paprika en kerstomaatjes erbij
- plet de look en snij samen met de sjalot in fijne stukjes
- deze mogen bij in de pan en laat alles rustig bakken tot de sjalot wat glazig wordt
- giet de pasta af als die ondertussen klaar is
- doe de kokosmelk en tomatenpuree onder de groentjes, “kruid” verder af met de Sriracha, tomatenketchup, peper en zout
- doorroer het geheel en laat nog even pruttelen op een lager vuurtje
- leg de uitgelekte scampi ((ontdarmd en zonder staartje) in een andere pan met wat olijfolie en bak ze kort op
- wanneer ze licht rozig worden, kruid je het geheel af met peper, zout, paprika en curry
- draai ze om en laat ze nog even verder bakken
- van zodra de scampi klaar zijn, mag het geheel van groenten, saus en pasta onder elkaar gemengd worden
- serveer op een bordje met eventueel wat basilicum en paar snippers Parmezaanse kaas
Geniet van je avond en tot binnenkort!
Shari π
