RECEPT | caloriebewuste bechamelsaus

Maak jij in de koudere maanden ook veel gerechtjes klaar met witte of bechamelsaus, maar ben je de hopen boter, volle melk en bloem beu? Hieronder kan je een caloriebewuster alternatief vinden. Deze bloemkoolkaassaus (what’s in a name) kan je, in het geniep, vervangen in je gerechtjes zonder dat je partner of gezin het door heeft.

Benodigdheden (voor ongeveer 4 personen)

  • 1 bloemkool (of zakje bloemkoolroosjes)
  • 125 ml rijstmelk of Bon Coco Light kokosmelk (klappermelk)
  • handje gemalen kaas
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bereiding

  • haal de bloemkool uit elkaar in roosjes als je deze nog niet in een apart zakje hebt gekocht
  • kook de bloemkool gaar in licht gezouten water
  • doe de gaargekookte bloemkool in een blender samen met de rijstmelk of Bon coco klappermelk en de olijfolie
  • mix goed door tot één fijn geheel
  • kruid het geheel af met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat
  • doe er een handje geraspte kaas onder en roer goed door

Geniet ervan onder ovengerechtjes, healthy lasagne, … en ‘zie’ ik jou binnenkort weer online!

Shari πŸ’š


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s