RECEPT | zoete aardappel in de schil en geroosterde bloemkool uit de oven

ORG_DSC06242

Benodigdheden – 1 persoon
(hoeveelheden aan te passen naar jouw doelen)

  • 300 gr zoete aardappel
  • 150 gr kipfilet
  • 150 gr bloemkool
  • PAM bakspray
  • 2 sjalotten
  • Goede olijfolie

TIPS – kruiden

  • kruiden kip: zwarte peper, kippenkruiden, lookpoeder
  • kruiden zoete aardappel: cayenne peper, lookpoeder, paprikapoeder, Smokey Bush Mix van Oil & Vinegar, Pink Himalaya zout
  • kruiden bloemkoolroosjes: paprikapoeder, lookpoeder, zwarte peper

ORG_DSC06239

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200° C
  • Zoete aardappel kort afspoelen en in 2 gelijke delen snijden
  • Bloemkool in kleine roosjes verdelen
  • Bakplaat invetten met PAM bakspray, de zoete aardappel en bloemkool over de bakplaat verdelen, deze ook nog kort sprayen met PAM en alles afkruiden (zie tips)
  • Dit alles mag 20 minuten op 200°C in de oven
  • Kipfilet in blokjes snijden en sjalotten fijnhakken
  • Na 10 minuten de bakplaat even uit de oven halen, bloemkoolroosjes
    omdraaien en de sjalot erover verdelen
  • Pan invetten met PAM, de kip erin, afkruiden (zie tips) en afbakken
  • Als alles klaar is, mooi dresseren op een bordje en overgieten met
    een paar streepjes van de olijfolie

Smakelijk en tot binnenkort!

Shari

omslag


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s