Benodigdheden – 1 persoon
(hoeveelheden aan te passen naar jouw doelen)
- 300 gr zoete aardappel
- 150 gr kipfilet
- 150 gr bloemkool
- PAM bakspray
- 2 sjalotten
- Goede olijfolie
TIPS – kruiden
- kruiden kip: zwarte peper, kippenkruiden, lookpoeder
- kruiden zoete aardappel: cayenne peper, lookpoeder, paprikapoeder, Smokey Bush Mix van Oil & Vinegar, Pink Himalaya zout
- kruiden bloemkoolroosjes: paprikapoeder, lookpoeder, zwarte peper
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200° C
- Zoete aardappel kort afspoelen en in 2 gelijke delen snijden
- Bloemkool in kleine roosjes verdelen
- Bakplaat invetten met PAM bakspray, de zoete aardappel en bloemkool over de bakplaat verdelen, deze ook nog kort sprayen met PAM en alles afkruiden (zie tips)
- Dit alles mag 20 minuten op 200°C in de oven
- Kipfilet in blokjes snijden en sjalotten fijnhakken
- Na 10 minuten de bakplaat even uit de oven halen, bloemkoolroosjes
omdraaien en de sjalot erover verdelen - Pan invetten met PAM, de kip erin, afkruiden (zie tips) en afbakken
- Als alles klaar is, mooi dresseren op een bordje en overgieten met
een paar streepjes van de olijfolie
Smakelijk en tot binnenkort!
Shari