Benodigdheden
(om meerdere malen van te eten of om een deel in te vriezen)
- 5-tal zoete aardappels
- 1 middelgrote bio pompoen
- 5 kleine rode uien
- kruiden: Pink Himalaya of Keltisch zeezout, zwarte peper,
lookpoeder, kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder - puur rundsgehakt
- kokosmelk
- 1 el kokosolie
- 2,5 L water
- pompoenpitten
Bereiding
- Schil de zoete aardappels en verdeel in grove stukken
- Snij de pompoen in halve maantjes en snij er zo de harde schil af
- Verdeel ook de pompoen en rode ui in grote stukken
- Deze laatste mag in een grote pot samen met een eetlepel kokosolie
om kort even te fruiten tot de uit glazig wordt - De stukken zoete aardappels en pompoen mogen erbij samen met alle
kruiden in hoeveelheid naar eigen smaak - Giet het water mee in de pot en breng aan de kook
- Laat het geheel doorkoken met het deksel erop
- Wanneer je met een vork gemakkelijk door de pompoen en zoete aardappel
kan prikken mag de pot van het vuur gehaald worden - De staafmixer mag erin en mix doe soep volledig door
- Bak het rundsgehakt in een aparte pan en kruid lichtjes af naar smaak
- Schenk een kommetje soep uit, het rundsgehakt mag mee in de soep samen met
een goede eetlepel kokosmelk en een paar pijnboompitjes om af te werken - Indien nodig, kruid verder af
Smakelijk en tot binnenkort!
Shari xx