Benodigdheden
(om meerdere malen van te eten of om een deel in te vriezen)
- 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
- bakje van ongeveer 600 gr trostomaten
- 4 kleine rode uien
- 5-tal zoete aardappels
- olijfolie
- 1,5 L water
- kippengehakt
- kruiden in de soep: Pink Himalaya of Keltisch zeezout, zwarte peper,
lookpoeder, cayennepoeder, oregano, basilicum - 2 kruidentuiltjes van laurier en tijm
- kruiden kippengehakt: zwarte peper en kippenkruiden
- afwerking: tuinkers en Smokey Bush kruiden van Oil & Vinegar
- (eventueel) kokosmelk
- (of eventueel) stevia zoetstof
Bereiding
- Verdeel de rode ui in grote stukken
- Doe olijfolie in een grote pot en fruit de rode ui tot deze glazig wordt
- Schil de zoete aardappels en verdeel in grove stukken
- Was de paprika en tomaten, maak schoon en snij in stukken
- Doe alles samen in de pot en kruid goed af
- Roer goed onder elkaar en laat een minuutje sudderen
- Leg de kruidentuiltjes erbij en overgiet met 1,5 L water
- Laat het geheel goed doorkoken met het deksel op de pot
- Wanneer je met een vork gemakkelijk door alles kan heen
prikken mag de pot van het vuur gehaald worden - Zet de staafmixer erin en mix doe soep volledig door
- Indien nodig, voeg naar smaak wat stevia zoetstof aan de soep toe
- Bak het kippengehakt in een aparte pan en kruid lichtjes af
- Schenk een kommetje soep uit en voeg het kippengehakt toe,
samen met wat tuinkers, kruiden en eventueel een beetje kokosmelk
Smakelijk en tot binnenkort!
Shari xx