RECEPT | maaltijdsoep van paprika en tomaat

ORG_DSC06482

Benodigdheden
(om meerdere malen van te eten of om een deel in te vriezen)

  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
  • bakje van ongeveer 600 gr trostomaten
  • 4 kleine rode uien
  • 5-tal zoete aardappels
  • olijfolie
  • 1,5 L water
  • kippengehakt
  • kruiden in de soep: Pink Himalaya of Keltisch zeezout, zwarte peper,
    lookpoeder, cayennepoeder, oregano, basilicum
  • 2 kruidentuiltjes van laurier en tijm
  • kruiden kippengehakt: zwarte peper en kippenkruiden
  • afwerking: tuinkers en Smokey Bush kruiden van Oil & Vinegar
  • (eventueel) kokosmelk
  • (of eventueel) stevia zoetstof

 

 

Bereiding

  • Verdeel de rode ui in grote stukken
  • Doe olijfolie in een grote pot en fruit de rode ui tot deze glazig wordt
  • Schil de zoete aardappels en verdeel in grove stukken
  • Was de paprika en tomaten, maak schoon en snij in stukken
  • Doe alles samen in de pot en kruid goed af
  • Roer goed onder elkaar en laat een minuutje sudderen
  • Leg de kruidentuiltjes erbij en overgiet met 1,5 L water
  • Laat het geheel goed doorkoken met het deksel op de pot
  • Wanneer je met een vork gemakkelijk door alles kan heen
    prikken mag de pot van het vuur gehaald worden
  • Zet de staafmixer erin en mix doe soep volledig door
  • Indien nodig, voeg naar smaak wat stevia zoetstof aan de soep toe
  • Bak het kippengehakt in een aparte pan en kruid lichtjes af
  • Schenk een kommetje soep uit en voeg het kippengehakt toe,
    samen met wat tuinkers, kruiden en eventueel een beetje kokosmelk

 

ORG_DSC06483

Smakelijk en tot binnenkort!

Shari xx

ShariVhklm- Omslagfoto Facebook summer-01-01


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s