SWORKIT. SIMPLY WORK IT.

No Gym? No Excuse!

Wanneer je beslist thuis een training in te zetten zijn er een overload aan fitnessapplicaties beschikbaar.

Maar welke is nu de beste app?

De University of Florida analyseerde de 30 populairste gratis apps adhv de richtlijnen van het American College of Sports Medicine voor fysieke beweging. Best wel een opmerkelijke vaststelling: slechts 1 applicatie slaagde voor hun test. De resultaten van de studie kan je terugvinden in de Journal of Medical Internet Research.

 

Alle aspecten werden onder de loep genomen, van opwarmen, tot stretchen en afkoelen. Op basis hiervan gaven ze scores van in 3 verschillende categorieën: cardio, krachttraining en flexibiliteit. De cardiorichtlijn werd door meer dan de helft van de apps binnen gehaald. Ook op krachttraining scoort 90% goed, maar qua flexibiliteit (intensiteit en frequentie) schieten ze tekort.

Het onderzoek stelt vast dat geen enkele app het voor het flexibiliteitscriterium slaagt.

De apps waarschuwen te weinig voor de gevaren en informeren niet genoeg over opwarmingsoefeningen. Hierdoor zorgen deze tekortkomingen voor een verhoogd risico op letsels.

 

Slechts 1 onder hen haalt het met de hakken over de sloot: Sworkit Lite Personal Workout Trainer. De app die zowel op Android als op iTunes beschikbaar is, behaalde een score van 9,01 op 14. Inderdaad niet meteen om over naar huis te schrijven, maar steekt hierbij toch ver boven de concurrentie uit. De eerste volgende, ‘7 Minute Workout’-app behaalde amper een score van 5,39. Verwonderlijk halen bekende fitnessapplicaties als Nike+ Training Club, Strava, en Runtastic geen prijzen binnen met dit onderzoek.

 

Sworkit Lite Personal Workout Trainer uitgelicht

Met deze app heb een ultieme Personal Trainer op zak!Gratis en perfect voor circuit kracht- en cardiotraining, yoga, Pilates en stretching. Bepaal zelf de duur van je workout, van 5 tot 60 minuten. Je eigen digitale trainer creëert een programma aangepast aan jouw schema. Andere applicaties draaien mee, zoals bijvoorbeeld Spotify die op de achtergrond muziek speelt uit samengestelde Sworkit-lijsten.
Het lijkt al meer dan duidelijk. Fit worden binnen het comfort van je huis, hotelkamer of kantoor is mogelijk! De Sworkit-routines begeleiden je doorheen oefeningen die aan de hand van video’s door professionele persoonlijke trainers worden gedemonstreerd. Kies je eigen high-level focus area tussen kracht, cardio, yoga/Pilates en stretchen.

 

Daarnaast kan je ook custom workouts samenstellen voor een volledig gepersonaliseerde ervaring.Perfect voor wanneer je bepaalde spieren of spiergroepen beter wil aanpakken, wanneer je herstelt van een blessure of gewoon een nieuwe uitdaging wil. Gratis Sworkouts zijn ook extra te downloaden voor

 •  Low Impact (zonder springoefeningen)
 • Pregnancy
 •  Full Body
 • Beginner / Intermediate / Geavanceerd
 • Runner’s Warm-up
 • Office Chair Stretch
 • ABsolutly Awesome
 • Plyometrics
 • Golfer Sworkout
 • Around the Office
 • Surfer Sworkout

 

Mijn eigen ervaring

Al verscheidene keren heb ik de applicatie opgestart om thuis aan de slag te gaan. Perfect wanneer je net niet genoeg tijd hebt om je naar de gym verplaatsen of wanneer je wat meer afwisseling wil. Sworkit wil de gedachtengang van de 7 Minute Workout’s tegengaan. Of het feit dat je jezelf zou moeten limiteren tot die 12 dezelfde saaie oefeningen. Het gebruikt een wetenschappelijk bewezen techniek om intervaltraining te combineren met afwisselende oefeningen om zo het rendement van elke sessie te verbeteren. Deze circuittraining sessies vragen geen extra gewichten of extra materiaal, wat het gemakkelijk maakt om er thuis meteen in te vliegen. Het randomized aspect helpt je lichaam harder te laten werken zonder dat het gewoon raakt aan een specifieke routine. En zo blijf je elke keer opnieuw weer gemotiveerd. Elke oefening dient 30 seconden uitgevoerd te worden en er worden regelmatig rustpauzes ingepland.

Zelf ben ik minder thuis in heel de yoga en stretching-wereld. Dit gecombineerd met de zweetopwekkende cardio-oefeningen kan ik alleen maar toejuichen in de applicatie. Als het aankomt op de krachtoefeningen moet ik toch heel eerlijk toegeven dat ik mijn gewichten mis en ging thuis al snel naar wat extra ijzer zoeken.

 

Sworkit. Simply WORK IT. No Gym, No Excuse


Onderwerp jezelf aan een testsessie en laat me weten wat jou ervaringen zijn!

Shari


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s