Italian food, who doesn’t love it? Deze keer misschien een iets langere voorbereiding dan mijn anders ‘snel, lekker en gemakkelijk’ -principe. Maar eens een paar keer gemaakt, zit het gerechtje sneller in de vingers en misschien ook wekelijks in je weekmenu?
Benodigdheden ( voor 4 personen)
Voor dit gerechtje heb je ook een spuitzak nodig om de cannelloni buisjes mee te vullen. Geen zin om ééntje aan te schaffen? Dan kan je met volkoren lasagnevellen zelf je buisjes rollen, maar dit zal misschien wat meer werk en oefening vragen.
Bereiding
- snij de ajuin en look fijn
- de oven mag je alvast voorverwarmen op 180Β° C
- doe de olijfolie in de pan en fruit de ajuin en look glazig
- de tomatenblokjes en verse basilicum mogen erbij en kruid verder af met oregano en eventueel peper en zout
- maak een kruidentuiltje van laurier, tijm en rozemarijn en voeg het toe aan de tomatensaus
- meng het gehakt met het eitje en de helft van de gemalen Parmezaanse kaas en kruid verder af met peper en zout
- schep het gehakt in je spuitzak met een brede en gladde tuit en vul je cannellonibuisjes ermee
- schep een pollepel tomatensaus in een ovenschaal
- schik de gevulde cannelloni erin en lepel de rest van de saus erover
- bestrooi het geheel met de andere helft van de Parmezaanse kaas
- zet de ovenschotel voor 35 minuten in de oven
Macro’s per persoon (1/4e van het recept)
- 513 kcal
- 43 gr koolhydraten
- 34 gr eiwitten
- 21 gr vetten



Geniet ervan en tot binnenkort!
Shari π
