RECEPT | pompoen-venkelsoepje met appel

Op en top herfst dit soepje! Buiten het snijwerk kan deze soep in een handomdraai klaar zijn. Misschien vind je wel iemand thuis of in je omgeving die je aan het harde snijwerk kan zetten?

Benodigdheden (1 grote pot)

  • werk nadien eventueel af met enkele verse blaadjes spinazie en/of pompoenpitten (al dan niet van je eigen pompoen, geroosterd in de oven met een beetje zout)

Bereiding

  • doe 1 el olijfolie in de pot en fruit de ajuin en look in de pan tot ze glazig zijn
  • doe de pompoenblokjes, appelblokjes en venkel mee in de pot en stoof verder aan
  • als de pompoenblokjes wat zachter worden, mag je er 1.5 liter water bij doen samen met het bouillonblokje
  • kruid verder af met peper en zout en voeg de steranijs toe.
  • breng het geheel aan de kook en en laat een 20-tal minuutjes doorkoken
  • haal de steranijs uit de pot en mix de soep fijn

Macro’s per kom soep van 300 ml

  • 141 kcal
  • 23.6 gr koolhydraten
  • 3.2 gr eiwitten
  • 2.9 gr vetten

Een voorbeeldje van hoe je dit tot volwaardige lunch maakt?

  • meng 2 volledige eitjes in een kommentje onder elkaar (niet te hard doorklutsen)
  • doe een beetje cooking spray of koffielepel olijfolie in de pan
  • neem 2 sneetjes protein bread (Biaform Provital of Vitalin) en dop ze volledig onder in het kommetje met ei
  • bak op in de pan en voeg eventueel het overtollige ei bij in de pan rondom de sneetjes brood
  • kruid af met een kippenkruiden en een beetje stevia
  • eet als side dish of dop het in de soep

Geniet ervan en tot binnenkort!

Shari πŸ’š


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s