RECEPT | 2-ingrediënt pannenkoekjes

Kan het nog gemakkelijker, nog sneller? Slechts 2 ingrediënten heb je nodig voor deze heerlijk sappige pannenkoekjes. Als ontbijt, tussendoortje, lunch? All day, every day?

Benodigdheden | voor een 8-tal kleine pancakes

  • 1 banaan
  • 1 volledig ei

Check, that’s it !

Bereiding

  • Kluts het ei in een kommetje
  • Pel de banaan en doe die mee in de kom
  • Prak de banaan tot alles 1 mooi geheel vormt
  • Doe een paar drupjes olijfolie in een pannenkoekenpan en zet op een laag vuurtje
  • Verdeel het beslag in kleine dunne pannenkoekjes in de pan
    • Ze zijn namelijk moeilijker te draaien, doordat ze geen bloem of havermout bevatten
  • Wanneer er bellen verschijnen, steek je heel voorzichtig de spatel onder de pannenkoek
  • Draai voorzichtig om
  • Als je beslag volledig is opgebruikt, kan je mooi dresseren met fruit en wat stevia of andere zoetstof
    • Veel zoetstof hebben ze niet nodig, aangezien ze zelf al erg sappig en zoet zijn

Voedingswaarden

Totaal beslag (1 banaan en 1 ei) met olijfolie:

  • 316 kcal
  • 7 gr eiwitten
  • 28 gr koolhydraten
  • 19 gr vetten

Graag een eiwitrijkere variant? Voeg dan wat eiwitrijke zuivel erbij als side dish of als toefje op de pannenkoeken. Bijvoorbeeld 125 gr Skyr zal voldoende zijn.

Smakelijk en tot binnenkort!

Shari xx

ShariVhklm- Omslagfoto Facebook summer-01-01

Een reactie op “RECEPT | 2-ingrediënt pannenkoekjes

  1. Liefste Shari,
    Ik heb deze pannenkoekjes gemaakt deze ochtend. Gemakkelijk, snel en overheerlijk, samen met mijn dagelijkse portie skyr en fruit. Zeker voor herhaling vatbaar.
    Dank u xxx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s