
Granola lijkt nu niet meteen het meest speciale, aangezien er al zoveel recepten zijn. Zelf heb ik het nog nooit gemaakt, aangezien ik eerder naar basic havermout ga of al eens een pak Jordan’s uit de winkel mee neem. Maar ken je dat, van die dikke brokken Cruesli? Damn, that’s the good stuff! Jammer genoeg zijn alle varianten uit de supermarkt enorm bewerkt, met heel veel toevoegsels waar ons lichaam op kan reageren. Vandaar dat ik op zoek ging naar een manier om zelf een grote-brokken-versie te maken. Behold: je nieuwe super chunky granola receptje!
Benodigdheden | ‘droog’
- 80 gr havermout
- 2 dikke meergranen of volkoren rijstwafels
- 50 gr noten en zaden
- hier : 25 gr walnoten en 25 gr zonnebloempitten
- Halve koffielepel kaneel
- of een beetje meer of minder naar eigen smaak
- 1 dikke eetlepel suikervrije cacaopoeder (of ongeveer 12 gr)
- hier : Canderel Cankao cacao
- 1 koffielepel Stevia of andere zoetstof
- snuifje zout
Benodigdheden | ‘nat’
- 50 gr Medjool dadels
- 25 gr pindakaas
- hier : 100% pindakaas met stukjes uit AH
- 40 ml water


Bereiding
- Oven voorverwarmen op 160° C
- Kruimel de rijstwafels fijn in een grote kom
- Doe alle ‘droge’ ingrediënten erbij en meng onder elkaar
- In een apart klein kommetje doe je alle ‘natte’ ingrediënten
- Ofwel plet je dit zelf fijn (met een vijzel, stamper of vork) of je gebruikt een mixer
- Doe de natte bij de droge ingrediënten
- Kneed het geheel met je handen tot er grove brokken ontstaan
- Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier over
- Verdeel het geheel over de bakplaat
- Dit mag in de oven voor 30 minuten
- Laat alles daarna volledig afkoelen
- Serveer met eiwitrijke zuivel en wat fruit



Voedingswaarden
Voor een portie van 30 gram (enkel de chunky granola):
- 112 kcal
- 3 gr eiwitten
- 11,7 gr koolhydraten
- 5,4 gr vetten
Voor de maaltijd zoals afgebeeld in de foto’s met 200 gr Kvarg Bosbes/Vanille en 4 grote aardbeien:
- 264 kcal
- 25,8 gr eiwitten
- 24,4 gr koolhydraten
- 5,8 gr vetten

Smakelijk en tot binnenkort!
Shari xx
