Maandagen…
Voor velen onder ons waarschijnlijk de minst favoriete dag van de week.
Gelukkig heb ik hieronder dé oplossing uitgeschreven om die maandag “blahs” =[
snel om te gooien naar maandag “ahhhs” =) !
HAVERMOUTPANNENKOEKEN
Oké, dat ik fan ben van havermout is ondertussen bekend.
In weekends ruil ik dit al wel eens om voor een gezonde proteine pannenkoek.
Tot ik afgelopen zaterdag voor het eerst een poging waagde om havermoutpannenkoeken te maken.
Wis alle andere pannenkoek-recepten uit je geheugen. Dit is het enige wat je nog moet onthouden!
Een ‘Oh Dear God’ overheerlijke start!
Als ontbijt zijn ze wat kleiner en dikker op hun best.
Eet je ze wat later op de dag? Dan kan je ze best wat dunner bakken over de gehele pan.
Benodigdheden ( voor 6 pannenkoeken)
-
125 g havermeel
-
200 ml magere melk of amandelmelk
-
1 ei, gescheiden
-
1 tl Stevia suiker of Tagatesse
-
1 tl bakpoeder
-
Snuifje zout
-
Kokosolie
-
1 appel
-
Honing
Bereiding
-
Schil de appel en snij in blokjes.
-
Om het mezelf gemakkelijk te maken heb ik een blender gebruikt om alles te mixen. Natuurlijk kan je dit ook zonder. Heb je geen havermeel in huis, maar wel havermoutvlokken? Mix ze dan in de blender fijn.
-
Scheid het ei. Hou het eiwit nog eventjes aan de kant en gooi de dooier bij het havermeel.
-
Voeg daarbij de melk, Stevia, bakpoeder en een snuifje zout.
-
Mix alles tot een mooi geheel. Laat het beslag even staan zodat het wat dikker kan worden.
-
Klop het eiwit luchtig op en spatel het onder het beslag.
-
Zet je pan op een hoog vuur. Doe er een lepel kokosolie in en schep een pollepel van je beslag in de pan.
-
Komen er belletjes op? Dan mag je ze omdraaien.
-
Als alle pannenkoekjes gemaakt zijn, kan je in dezelfde pan de appeltjes bakken.
-
Serveer alles op een bordje en giet er wat honing over naar eigen smaak
Stuff your face
Wipe those Monday Blues away
Put a smile back in it’s place
Smakelijk,
Shari