TRAIN TOGETHER, STAY TOGETHER?

Fit together is fit forever!

Couples who train together,
stay together!

Het zijn niet alleen mooie gezegdes. Het levert niet alleen inspirerende ‘couple workout videos’ op, maar er zit ook een bepaalde waarheid achter. En ik mag mezelf meer dan gelukkig prijzen dit effectief te kunnen ervaren. Dus stop met online scrollen terwijl je denkt “dit hadden wij kunnen zijn…”. Neem je partner (vriend, vriendin of lover) bij de hand en zorg samen voor gains over de hele lijn. Spieren, prestaties, maar ook relatie gains!

 

Quality time

Deze dagen zijn Netflix & Chill eerder een luxe geworden. Druk, druk, druk en weinig tijd. Je pendelt vaak tussen een vaste job, potentieel schoolwerk of een bijbaan en tal van sociale en familiale verplichtingen. Lukt het je dan toch wat quality time samen in de agenda vast te pinnen, dan draaien de typische activiteiten uiteindelijk rond zitten en eten. Don’t get me wrong, zulke avonden horen er af en toe zeker bij. Een luie vrijdagavond in de zetel kan al eens goed doen. Maar naast de ongezonde voortvloeisels, wordt je wekelijkse date night op termijn saai en voorspelbaar. Je wil toch voorkomen te moeten gaan zoeken tussen de ‘100 Creative Date Night Ideas’ lijst om de spanning erin te houden?

Je hebt sporten als één van je prioriteiten gemaakt. Of je bent nog op weg dit in te plannen in je dagelijkse routine. Dan is het moment aangebroken om de “daar heb ik geen tijd voor” excuses overboord te gooien. Van uitgeput en opgezwollen naar een voldaan en energiek gevoel! Door samen te sporten met je partner, bouw je niet alleen aan een gezonder lichaam en sterkere geest, maar je brengt effectief ook meer tijd samen door. Time well spent. Twee vliegen in één klap. Praat bij over je dag terwijl je doorheen het dorp jogt. Ga voor couple workout in het park, een potje tennis, een groepsles in de fitness of een duo-krachttraining. De mogelijkheden zijn oneindig. De voordelen voor je relatie zijn niet te onderschatten. Voel je zelfs niet langer schuldig het sporten te skippen voor couples time en omgekeerd.

img_5536-2img_5537-2

 

Communicatie skills

Goede communicatie is key. Eén van de belangrijkste zaken in eender welke relatie. Van openlijk kunnen spreken over de meest banale dingen tot ruzies uitpraten en de toekomst plannen. Samen trainen is een ideale gelegenheid om je onderlinge communicatie in een meer ‘stressvolle’ situatie te oefenen. Je bespreekt voor welke training of sport je vandaag gaat en je stelt samen nieuwe dagdoelen op. Kruip je het krachtgedeelte van de fitness in? Dan ontpop je jezelf tot de perfecte ‘swolemate’. Zo leer je ook goed de lichaamstaal van je partner interpreteren. Kan hij of zij die laatste rep er nog uitpersen? Probeer zelf niet te heldhaftig te zijn en vraag aan elkaar om mentale of letterlijk fysieke steun. Je leert je emoties beter uitspreken, geeft positieve feedback en aanmoediging of opbouwende kritiek.

Door je goede samenwerking ga je de drang voelen samen nieuwe uitdagingen op te zoeken en aan te gaan. Zo hebben wij ons, naast fitness, lopen en tennis, gestort in de wereld van obstacle running. En wat voelt er nu beter dan als koppel telkens een nieuw level in je relatie te bereiken? Al deze bijkomende probeersels brengen jullie nog dichter bij elkaar.

 

img_5519-2

 

Emotionele connectie

Om een sterke band met iemand te hebben is het noodzakelijk je verbonden en veilig te voelen in de aanwezigheid van die andere persoon. Hier speelt de non-verbale communicatie van belang. Door op een consequente manier met elkaar te sporten ga je beter matchen en op elkaar afgestemd geraken.

Of je nu rent is op exact hetzelfde tempo, dumbbells wisselt tussen de sets of een medicine bal heen en weer gooit. Samen instaat voor meal prep sunday of tegelijkertijd een protein shake naar binnen werkt, het zal ervoor zorgen dat je jezelf emotioneel meer verbonden voelt met elkaar. Tussendoor een korte blik uitwisselen, een lach of knipoog en je weet het! Wanneer je dit herhaaldelijk verder ontwikkelt en op één lijn komt te liggen, zal het zelfs buiten de sportschool van jullie afstralen.

Not to forget, ook je seksleven krijgt een ware boost. Sporten stimuleer de productie van de prethormonen endorfine en dopamine, wat je gelukkiger en zelfzekerder maakt. Elkaars kracht, doorzettingsvermogen en prestatiedrang ervaren, stimuleert de seksuele aantrekkingskracht. En dat alles resulteert zich ook tussen de lakens. Je mag natuurlijk je ‘cardio’ niet vergeten (wink). Een leuke bonus, met sexercising kan je tot 250 kcal per uur extra verbranden!

img_5558-2

Betrouwbaarheid

In eerste instantie moet je de uitdaging met jezelf aangaan om te werken aan een beter lichaam en een gezonde mindset. Betrek je partner hierbij en je staat er niet meer alleen voor. Je voelt je gesteund en helpt elkaar om je persoonlijke doelen te bereiken. Samen. “Waar halen jullie de energie?” krijgen we vaak te horen. Ik begrijp dat het soms verleidelijk kan zijn om een training over te slaan na een vermoeiende werkdag. Op zo een momenten klinkt zetelhangen en cookie dough inhaleren wel aanlokkelijk. Maar wetende dat er een belangrijk iemand rekent op jou, zou meer dan genoeg moeten zijn om jezelf vanuit de zetel naar de fitness te verplaatsen. Zo leert je partner op een andere manier dat hij of zij effectief op jou kan vertrouwen. En dat wederzijdse gevoel zorgt voor de nodige motivatie en ondersteuning op lange termijn.Het is ten slotte een levensstijl die je wil volhouden. En als je van plan bent samen gezond en lang te leven, this is the way to go!

Voor de ladies onder ons, wordt de primitieve behoefte naar veiligheid versterkt wanneer je man al zijn power en uithoudingsvermogen laat zien en zo zijn rol van ‘beschermer’ lijkt op te nemen. En het is nog eens sexy ook!

img_5507-2

Gezonde competitie

Laat ons zeggen, ik ben lichtjes competitief ingesteld (kuch). En mijn wederhelft is daar niet anders in. Als twee koppige competitiebeesten hebben we elkaar wel gevonden. Hoewel ik al eens kan klagen dat “toch niet alles een wedstrijd hoeft te zijn”, geeft het een fijn uitdagend gevoel om lichtjes tegen elkaar op te boksen. Want wat motiveert jezelf nu meer dan je partner keihard te zien slagen in iets? Onderdoen? No way! Dat wil je toch ook kunnen? Bewust of onbewust kan je een stukje van julliezelf hierin herkennen, want er is er ongetwijfeld wel een bepaald aspect in je relatie waarboven een vleugje onderlinge competitie heerst. Waarom niet je gezonde focus leggen op iets wat voor beide enorm voordelig is? Wees dus niet alleen streng voor jezelf, maar ook een beetje streng voor elkaar.

Het is daarbij motiverend om elkaar te zien slagen in iets. Hoe leuk je rivaliteit ook kan zijn, hoe graag je elkaar ook scherp houdt, toch is het belangrijk oprecht blij te zijn wanneer je significant other bepaalde doelen bereikt. Een schouderklopje, bij zelfs maar een kleine vooruitgang. Een bemoedigend woord in navolging van elkaars dromen. Je partner gelukkig? Jij gelukkig!

img_5552-2

OP NAAR EEN KICK-ASS RELATIE. TOGETHER!

 

Maar eerst nog wat extra couples workout inspiratie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s