THE ROAD TO FIBO – een rollercoaster van onverzadigde en toch voldane gevoelens

De ‘winter’periode stond voornamelijk in het teken van extra spieropbouw. Mijn dagelijkse calorie-intake werd omhoog gebracht naar net onder de 2000 kcal. Mij hoorde je verre van klagen, want zowel ’s morgens, bij de lunch, diner en net voor het slapen gaan schotelde ik mezelf koolhydraten voor. Carbs, carbs en nog eens carbs. Je kan het ook wel een periode van clean bulking noemen. En natuurlijk soms al eens iets minder clean en wat extra cheats & treats… Half januari zat ik opnieuw samen met Coach Luc. Next goal? FIBO! Dé internationale beurs in Keulen voor fitness, wellness en gezondheid. Samen met de rest van het Performance Team staan wij 4 dagen lang klaar om meer dan 120.000 bezoekers over 100 verschillende landen om te toveren tot echte Performance-fans. Niet dat daar veel getover voor nodig is.

fibo201612647540_1063920510337055_6426661364227971974_n

 

Na enkele maanden van stevige porties eten was mijn vetpercentage gestegen naar 12,5%. Niets waarover ik mij zorgen maakte. Ik wist perfect waar die stijging vandaan kwam en stond klaar om mij weer volledig vast te bijten in mijn volgende doel. Op 12 februari startte ik vanaf 12% BF (bodyfat) en stelden we een nieuw voedingsschema samen met het oog op een zo scherp mogelijke verschijning op 9 april.

Fibo prep – 8 weeks out…

Oké, de professionele, wedstrijdgerichte atleten zullen hier eens goed om lachen. Hun voorbereiding naar een competitie is nog een stuk zwaarder dan wat ik in die 8 weken zou doorstaan. Vandaar ook mijn grote respect naar jullie toe! Maar voor mij is dit toch mijn eerste echte real-life ervaring met het internationale publiek. Gepaard met heel wat onzekerheid, neem ik het even serieus op. Alsof het een echte wedstrijd zou zijn. Misschien wel een wedstrijd met mezelf? Tot waar kan ik mezelf pushen? Wat kan ik nu al laten zien dat ik in 1,5 jaar bereikt heb?

Mijn coach en ik spraken af om elke 2 weken op controle te komen. Zo kon hij kort op de bal spelen en indien nodig snel aanpassingen doen aan mijn voedingsschema. Ik vloog er meteen in door ook extra HIIT-cardio aan de trainingen toe te voegen. Iets wat ik hiervoor maar al te graag liet links liggen voor extra tijd in het krachthonk. In het geval van mijn eten voelde het niet meteen aan als ‘erdoor vliegen’. The struggle was real. Een plots afscheid van mijn volkoren capellini bij het avondeten in combinatie met die oh zo leuke vrouwelijke maandelijkse periode, bezorgde mij de eerste 14 dagen verscheidene hangry momenten.

12899621_10154163658909273_1422934509_ohangry

Tijdens ogenblikken van zwakte bleek het meermaals openen van kasten en doelloos staren naar eten een terugkerend onderdeel van mijn dag te worden. Hoewel ik nog meer dan 1700 kcal per dag binnen kreeg zat ik toch gepaard met veel cravings naar chocolade en andere zoetigheden. Gelukkig had ik hiervoor dé manier om dat weer onder controle te krijgen. De heerlijkheden van Performance! Of het nu de Performance Bars met haver waren die ik ’s morgens als ontbijt of net voor het slapen gaan kon eten. Of de Megabars en Protein Crunch die ik met één van mijn tussendoortjes kon vervangen. Of de Protein Max die sterk doet denken aan een verkwikkende Chocomel. Deze lekkernijen hielpen mij in tijden van uiterste nood van mijn ‘goestingskes’ af. Zonder dat er buiten de lijntjes van mijn nutrition plan werd gekleurd. En het resultaat mocht er zijn! Op deze korte periode werkte ik naar een vetpercentage van 10,8%! Fiere coach, fiere Shari en op naar de volgende meting!

 

12935212_10154162645379273_1952185155_n12900134_10154162645509273_323668239_n

 

Na het onverwacht sterke resultaat bij de eerste controle werd er niets aan mijn voeding aangepast. Zo blijven verder doen was de boodschap! De volgende twee weken liepen al wat gemakkelijker en ik had opnieuw mijn ‘hopes’ gezet op een goed resultaat. Pwaa, pwaa, pwaaaaaa (maak het biep-geluid van een fout antwoord). Met bijna een kilo erbij steeg mijn BF% terug naar 11,3%. Hoe kon dat nu? Ook wij stonden even voor een raadsel… Achja, ik ben maar een mens zeker waarbij het lichaam af en toe niet doet wat het moet? Geen te erge uitslag, maar toch werden de calorieën en koolhydraten weer wat naar beneden gehaald. Op momenten als deze is het belangrijk de motivatie hoog te houden en je niet van de wijs te laten brengen door de cijfertjes.

Gelukkig kan ik wekelijks extra voldoening en kracht putten uit mijn persoonlijke coaching. Sinds de start in oktober is het RYB-team mooi uitgegroeid naar 20 geëngageerde mensen. Hen coachen naar een gezondere en fitte manier van leven en mijn passie met hen delen brengt mij een boost van energie en motivatie! Ook mijn vriend met dezelfde mindset en misschien nog wel meer karakter, houdt mij dagelijks scherp en zorgt voor een realistische kijk op wat ik wil bereiken. En zoals ik in mijn vorige blogpost schreef, is dit net het belangrijkste om alles te kunnen volhouden! Je fitjourney delen met anderen, in welke vorm dan ook. Afgelopen donderdag was de voorlaatste  follow-up. En jawel hoor, 10,5%! Tsjakkaaa, het beste resultaat tot nu toe behaald. Met een big smile verscherpten we nogmaals het schema voor de resterende, 15 dagen durende sprint richting Fibo. Twee dagen van lage koolhydraten met daaropvolgend één ‘gewone’ dag uit mijn vorig schema. Byebye havermout in de voormiddag en en minder enthousiaste Hello aan mijn triestige portie rijst op de middag. Zes dagen in de week blijven krachttrainen, 7 dagen op 7 werken, met een calorie-inname 1538 kcal per dag. Zot zijn doet geen zeer zeker? In dit geval misschien wel…

Maar hoor mij hier klagen? Het was en is fascinerend mezelf verder te ontdekken en een paar keer tegen te komen op deze laatste rechte lijn naar 9 april. Zwevend op een wolk vol ambitie en adrenaline. Verbazingwekkend tot wat het menselijk lichaam in staat is zolang je het hoofdje er maar kan van overtuigen.

 

 

Fibo prep – 11 days out…

Het kort af. Onze outfit is gepast en goedgekeurd en de laatste controle werd ingepland waarbij we streven naar een vetpercentage van  10%. I’ll keep you updated en hopelijk mogen we je verwelkomen op onze Performance-stand tussen 7 en 10 april of mag ik je zelfs persoonlijk ontmoeten op zaterdag 9 april tussen alle fitnessgekte!

 

Oh ja, nog een kleine heads-up voor de mensen rondom mij de komende dagen…

 

i-sharp39-m-sorry-for-what-i-said-when-i-was-hungry.WHEN-YOUR-GIRL-IS-ON-A-LOW-CARB-DIET-MEME10844225_1631888890401935_252752145_n

 

Shari

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s