
Hier zijn we weer! Gisteren probeerde ik wat nieuws uit en het was finger lickin’ good good good. Dus ik kon niet anders dan vandaag het receptje voor jou uitschrijven.
Benodigdheden | voor 1 persoon
- 1 zalmfilet = ongeveer 125 – 150 gr rauw
- Eventueel met volkoren pasta, zilvervliesrijst, boekweit, …
- 150 gr spitskool
- 1 lente-ui
- 1 cm gemberwortel (of meer naar eigen smaak)
- 1/2e Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 1 el limoensap
- 2 el sojasaus
- 1 tl honing
- 1 el olijfolie
- peper

Bereiding
- Kook de pasta, rijst of boekweit af volgens instructies op verpakking
- Snij de gember in fijne blokjes, plet de knoflook en snij ook deze in kleine stukjes
- Meng de gember, knoflook, 1 el sojasaus, limoensap en honing onder elkaar
- Gebruik een beetje van de marinade om de zalmfilet de bestrijken en hou nog wat over voor later
- Oven voorverwarmen op 180Β° C
- Leg de gemarineerde zalmfilet op een ovenplaat en plaats deze een 12-tal minuten in de oven (indien diepvries zalm een goede 15 minuten)
- Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, verdeel in 4 stukken en snij het hart (harde deel) eruit
- Snij de spitskool in fijne repen, als ook de chilipeper en lente-ui in stukjes
- Giet de olijfolie mag in en pan en bak de chilipeper, lente-ui en spitskool een 5-tal minuten op een laag vuurtje
- Voeg het resterende van de marinade toe en breng eventueel verder op smaak met nog een klein beetje extra sojasaus en peper
- Meng de gekookte pasta, rijst of boekweit onder de groentjes en marinade
- Serveer dat geheel met de ovengebakken zalm

Smakelijk en tot binnenkort!
Shari xx
