2019 | ben jij jouw goede voornemens aan het waarmaken?

Als jij dit leest, dan heb je waarschijnlijk de feestdagen overleefd en 2018 achter je gelaten. Het was de meest prachtige (crazy, stressvolle, geweldige, magische) tijd van het jaar. En de eerste week van het nieuwe 2019 zit er alweer op.

Zoals de meeste onder ons had ook jij misschien goede voornemens vooropgesteld. Maar het kan zijn dat je ze nog wel even hebt uitgesteld tot wanneer alle feestjes gepasseerd zijn. En ik ben er erg zeker van dat hier minstens één gezond voornemen tussen zit. Al snel vraagt een klein stemmetje in je achterhoofd: “ga ik ze deze keer wel kunnen waarmaken?”.

Waarom is het nu zo moeilijk je gezonde nieuwjaarsresoluties vol te houden?

Elk begin, elke start is moeilijk en overweldigend. Je weet wel perfect wat je allemaal aan jezelf wil verbeteren. Wat je anders wil zien. Maar hoe begin je eraan? Boeken, tijdschriften, artikels, social media, … overal wordt je hoofd dooreengegooid met uiteenlopende informatie. Welke info is nu juist? Wat moet je nu volgen? De moed zakt je ongetwijfeld al in de schoenen, nog voor je eraan bent begonnen.

Evengoed weet je wel een sterke start te maken. Heb je jezelf één of ander sportabonnement aangeschaft, een nieuwe outfit gekocht, een playlist samengesteld vol motiverende beats, een inspirerende planner aangeschaft, … Maar dat volhouden hé?!

Wie mij volgt via Instagram heeft rond de jaarwisseling de vraag gekregen wat zijn of haar doelen waren voor het nieuwe jaar en heeft daarbij eveneens heel wat mooie uiteenlopende goede voornemens van andere mensen zien passeren. Maar hoe knap deze goals ook zijn, heb jij wel rekening gehouden met het echte leven? 

Natuurlijk kan je doen alsof je elke dag 100% alles op alles kan zetten om je doelen op een perfecte manier waar te maken in je rustige, kalme leven dat je volledig zelf onder controle hebt. Maar dat zou alleen een recept zijn voor mislukking. Het echte leven is rommelig en gecompliceerd. Het echte leven is onvoorspelbaar. Wanneer je dit accepteert, kan het ook dynamisch en opwindend zijn en je pushen om te groeien. 

Welke strategieën hebben mensen uit het echte leven ontwikkeld?

Hier enkele van de meest voorkomende tips voor een real-life gezonde levensstijl.

 • Sta elke ochtend even stil bij jezelf
  • Hoe zorg je ervoor dat je elke ochtend de juiste mindset kan aanspreken? Is dat een vast ochtendroutine, een interessant artikel lezen over jouw favoriete sport, een planning of to do list maken voor die dag, …
 • Ontbijt eiwitrijk
  • Ben je iemand die graag ontbijt? Zorg er dan meteen voor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Een omeletje, Skyr met vers fruit, gevulde ei cupcakes, … Geen tijd om te ontbijten of geen grote eter in de ochtend? Verplicht je hier dan ook niet toe en stel het zonder problemen uit tot wanneer het beter past en wel smaakt voor jou.
 • Breng een gezonde lunch mee naar het werk waar je echt naar kan uitkijken
  • Het is eens zo leuk wanneer je weet dat je lunch al klaar staat en het een smaakvolle gezonde maaltijd is waarnaar je kan uitkijken. In plaats van nog snel naar de winkel te moeten hollen, weer datzelfde broodje te bestellen of die restjes van de dag ervoor met lange tanden te moeten opeten.
 • Pre-prep je avondmaal
  • Voorbereiding en planning is alles! Je komt laat thuis, je hebt nog een hoop werk te doen in het huishouden, je kinderen schieten in het rond, je hebt een druk sociaal leven, je hebt nog avondactiviteiten gepland, … Staat je avondeten dan al zo goed als klaar of moet je het gewoon nog maar even in de pan gooien? Dan kan je hier nog met veel plezier op een rustige manier van genieten zonder dat je moet gaan voor een rappe (ongezonde) hap of het eten op je bord bijna letterlijk moet inhaleren.
 • Eet aan tafel
  • Wees bewust van het feit dat je aan het eten bent. Maak hier me-time van of geniet van wat tijd aan tafel met het gezin. Zo zorg je ervoor dat je jezelf niet gaat overeten doordat je onbewust veel te grote hoeveelheden naar binnen aan het werken bent.
 • Blijf actief waar en wanneer mogelijk
  • Dit gaat niet alleen om je uurtjes in de fitness, maar beweeg doorheen de dag zoveel je kan. Parkeer je auto wat verder, neem de trap, sta eens wat vaker op van je bureau, maak een aangename middag- of avondwandeling, …
 • Ga voor “een beetje beter” in plaats van “perfect”
  • Het gaat niet om perfect zijn. Het gaat om geleidelijke en continue verbetering. Haal jezelf niet naar beneden wanneer je eens een keertje ongezond eet of een workout mist. Je hebt dan niet gefaald, want die andere keren heb je wel al sterk aan je doelen kunnen werken. Morgen is er weer een dag!
 • Zorg ervoor dat je allerhande ondersteuning krijgt
  • Dit kan gaan van familie en vrienden die je steunen en helpen bij het behalen van je voornemens tot af en toe eens kiezen voor maaltijdbezorgdiensten die het voor jou toch mogelijk maken gezond te eten in momenten van drukte.
 • Zoek verantwoording
  • Kan je jouw verhaal kwijt bij iemand? Is er iemand die jou resultaten opvolgt, in de goede mindset kan brengen wanneer je even een dipje hebt of je opnieuw op de juiste rails zet?
 • Start de volgende ochtend wederom
  • Begin elke dag met de juiste drive en doe gewoon wat je kan op die dag. Spring niet vooruit. Dit is geen race. Het is geen dieet. Het is jouw leven.

Overweldigend? Gelukkig sta je er niet alleen voor!

Wat kan ik als personal en online coach voor jou betekenen?

Van een duwtje motivatie in de rug tot een doorgedreven coaching en opvolging. Van stapsgewijze aanpassingen van je oude gewoontes tot gepersonaliseerde voedingsschema’s en uitgeschreven trainingsplannen. Van 1 op 1 persoonlijke training tot online begeleiding vanop afstand.

Ik sta alvast klaar om je verder te helpen op een manier die het voor jou aangenaam houdt en haalbaar maakt op lange termijn. Aldus helemaal op maat van jouw goals!

NIEUW : EIGEN COACHING APP

Met veel plezier kan ik meegeven dat er sinds kort een eigen coaching app werd toegevoegd aan het begeleidingspakket. Wat houdt dit juist in:

 • onze eigen applicatie op je smartphone en platvorm op computer
 • je kan ten alle tijde erg gemakkelijk je voedingsschema raadplegen
 • ook je trainingsschema is hierin terug te vinden met alle nodige info en trainingsfilmpjes
 • je kan je voeding bijhouden in je voedingsdagboek zodat we dit bij elke sessie kunnen overlopen en bespreken
 • je kan je trainingsprogressie (gewichten, herhalingen) per training invullen en bijhouden om de volgende keer mee verder te gaan
 • je krijgt je eigen fitprofiel en kan je voortgangsregistratie raadplegen en bekijken in grafieken
 • een echte ‘teamshari’ community wordt gevormd via het platvorm, waarbij we allerhande zaken kunnen delen met elkaar (je eigen progressie, doelen die je hebt behaald, lekkere receptjes, handige tips)

Ik kijk ernaar uit om jou binnenkort te verwelkomen!

Shari xx


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s