WEEKLY FAVORITE | wk 28

 

De tijd gaat snel, alsook al het lekkere eten dat binnen enkele minuten telkens weer van mijn bord verdwijnt. Dit wordt de voorlaatste wekelijkse favoriet voor mijn vertrek naar het mooie Italia. Rondtrekken, genieten en batterijen even opladen om daarna weer yummy goodies voor jullie uit te schrijven. Mijn zondagse middagmaal is gisteren het allerlekkerste gerechtje van de week geworden!

All that you need (voor 2 personen)

  • 300 gr kippenblokjes
  • 150 gr afgekookte quinoa
  • 2 pijnajuinen
  • 2 zoete puntpaprika’s (yes I love them, dus je zal ze hier regelmatig tegenkomen)
  • goede handvol kerstomaatjes
  • sap van een halve limoen
  • verse basilicum
  • olijfolie en balsamicoazijn
  • peper en Himalaya zeezout
  • kippenkruiden en gedroogde look
  • (eventueel 1 el magere Griekse yoghurt)

And all that you have to do

  1. Quinoa afkoken (volg de specifieke instructies van op de verpakking),
    afgieten en even laten staan in de pot
  2. Snij de puntpaprika’s, pijpajuinen en kerstomaten in fijne reepjes
  3. Zet een pan met olijfolie en balsamicoazijn op laag vuur en laat de groentjes erin sudderen
  4. Verdeel de kippenblokjes over een grill, kruid af met peper, kippenkruiden en look en bak tot ze goudbruin zijn
  5. Versnipper de verse basilicum en pers een halve limoen uit
  6. Weeg de 150 gr afgekookte quinoa in een apart potje af, giet het sap van de limoen erover en vermeng goed met de basilicum, peper en zeezout
  7. Je kan hier eventueel de magere Griekse yoghurt onderdoen, maar dit is niet noodzakelijk (naar eigen smaak en goesting)
  8. Serveer in aparte kommetjes om zo uit te lepelen of verdeel in twee porties en meng alles onder elkaar; whatever you desire

 

 

En voila, tijd om te genieten!

 

Shari | xx

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s