De afgelopen week heb ik, mezelf en voornamelijk mijn scampi-liefhebbende vriend, blij kunnen maken met een lekker avondmaal. De niet zo leuke taak van het proper maken van die kleine beestjes hadden we snel samen aangepakt. Pittig, maar toch fris. Ideaal bij ons huidige typisch Belgisch twijfelende zomerweer.
Benodigdheden (2 personen)
- 300 gr gepelde en darmkanaalloze scampi
- 200 gr zoete aardappel
- 2 zoete puntpaprika’s
- mix van jonge sla
- 2 grote pijpajuinen
- kerstomaatjes
- 150 ml kokosmelk
- olijfolie
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 180Β°C
- Zoete aardappel proper maken en in frietjes snijden
- Pijpajuin, puntpaprika en eigen gewenste hoeveelheid kerstomaatjes versnijden
- Ovenplaat invetten met olijfolie en frietjes over de plaat verdelen
- Afkruiden met peper, zeezout, paprikakruiden en look
- De helft pijpajuin en kerstomaatjes erover strooien samen met een paar dunne streepjes olijfolie
- Ovenplaat 15 minuten in de ovenplaat zetten
- Andere helft pijpajuin met de puntpaprika wat aanstoven in de pan met olijfolie
- Kokosmelk erbij gieten en afkruiden met cayennepeper, paprika en look
- Laat dit even aanstoven tot een iets dikkere ‘saus’ en doe de scampi erbij
- Scampi lichtjes bestrooien met peper en zeezout en even laten afkoelen wanneer ze net gaar zijn
- De jonge sla dresseren in diepe borden en overgieten met wat afgekoelde saus en scampi
- Als laatste kunnen de zoete aardappelfrietjes er ook bij
Smakelijk en tot volgende week!