OCHTENDSTOND HEEFT… | part 2

Voor ik begin, ken ik al iemand die met een enorme smile aan zijn computer zal zitten bij het lezen van deze nieuwe blog. Omdat hij het bij het rechte eind heeft; mijn papa. Zijn steeds terugkerende woorden : ‘Dat komt nog’ of ‘Wacht maar, binnen een paar jaar’ en ‘Je zal dat nog wel leren’. Jaja papa.. Ookal kan ik het moeilijk toegeven, ‘den ouwe’ heeft toch weeral maar eens gelijk.

Na één van mijn eerste en meest gelezen blogposts schrijf ik graag het vervolg.
Dit maal ‘Ochtendstond heeft CARDIO in de mond’. Met veel plezier mag ik dit jaar opnieuw samen met Performance Sports Nutrition op Fibo staan. Dé grootste fitnessbeurs van Europa die elk jaar in Keulen doorgaat. Natuurlijk wil ik mij opnieuw volledig geven om daar met een nog betere fysiek dan vorig jaar te staan. Ik had mezelf voorgenomen in mijn voorbereiding elke ochtend te starten met één of andere cardiosessie.
In eerste instantie met wat tegenzin:
  1. cardio
  2. vroeger opstaan
Mijn vriend installeerde een spinningfiets in de woonkamer en ik was vertrokken. Na ondertussen een dikke maand bezig te zijn kan ik vol overtuiging zeggen, I LOVE IT! Dat vroeg opstaan is duidelijk nog zo erg niet. Eerder wel het feit dat ik nu vroeger mijn bedje moet inkruipen om toch aan die, in het beste geval, 6 kleine uurtjes slaap te komen. Want misschien zeg ik het wel vaak, maar ik zou toch oh zo graag een paar uren extra tijd hebben. Sinds mijn vroege zweetsessies, loopt mijn planning doorheen heel de dag stukken aangenamer.teddy-kelley-78869

Hoe ziet mijn ochtendritueel eruit?

  • Mijn wekker begint iets voor 6 af te gaan en na een aantal keer snoozen heb ik mezelf kunnen overtuigen om op te staan
  • Ik start elke dag met een groot glas water waarbij ik mijn eerste supplementen inneem. Standaard VitaVites (multivitaminen) en Omega 3 (visolie), maar in mijn voorbereiding nu ook Fat Releaser Plus vlak voor en na de cardio en Yellow Burner
  • Snel volgt mijn geliefde omeletje met twee eiwitten, 1 volledig ei en meestal wat kippenwit of gerookte zalm en eventueel groentjes. Dit samen met natuurlijk een stevige kop koffie en aansluitend een tasje groene thee
  • Een half uurtje fietsen is voldoende voor mij. Nat in het zweet om 7u30 in de ochtend? Jawel!
  • Dus erna onder verkwikkende douche en ik kan voldaan aan mijn werkdag starten
Over het algemeen voel ik mij veel frisser doorheen heel de dag en geniet ik er echt van al heel wat gedaan te hebben. Nog voor ik mijn echte werkdag moet beginnen. Ook de krachttraining ’s avonds verloopt vlotter. Vroeger jaagde ik mij nogal eens op wanneer er niet meer voldoende tijd was om cardio na de krachtsessie te plakken. En wanneer ik ermee bezig was, riepen de gewichten mij precies terug. Want laat ons eerlijk zijn, duwen en trekken aan gewichten is toch veel leuker dan saai op de loopband staan of op de fiets zitten? Nu geniet ik ten volle van mijn uurtje krachttraining en ben ik quasi elke dag verzekerd van 1,5u intensief bezig zijn. En dat loont!
De resultaten van de meting zijn elke keer erg positief geweest. Zonder teveel grammetjes op de weegschaal kwijt te spelen, blijft het vetpercentage dalen. Zelfs met een voedingsschema van om en bij de 1900 kcal per dag! In vergelijking met vorig jaar zat ik nu al een stuk minder te eten met quasi dezelfde resultaten in vetpercentage. Het doel bij één van de vorige sessies bij mijn coach werd ook meteen duidelijk: “Dit jaar vol, maar droog!”. Hij moest lachen. Maar we zijn toch aardig op weg! Nog 2,5 weken te gaan en momenteel 63,5 kg met een vetpercentage van 11%. Er staan verder nog heel wat leuke dingen op de agenda zoals enkele fotoshoots en mijn B-day. Oké, dit laatste gaat het niet gemakkelijker maken voor de progressie, maar ik vind wel een goede balans tussen verjaardagstaart en een stevige workout.
Het niet voor iedereen haalbaar om cardio- en krachttraining te spreiden met het gewenste minimum van 6 uur tussen beide. Hoewel je enorm veel uiteenlopende meningen leest op het internet, kan ik als tweede beste optie aanraden om cardio na je krachttraining te plannen. Bij voorkeur op de fiets voor een minimale belasting en een ideale aanvulling op elkaar. Intensieve cardio vooraleer je tussen de dumbbels duikt, zorgt al grotendeels voor een uitgeputte start. Hierdoor zal niet alleen de volle opgepepte goesting wegblijven, maar is de kans ook groot dat je techniek bij elke oefening eronder kan lijden.
Benieuwd hoe de laatste weken richting Fibo verlopen? Ik hou je zeker up-to-date via alle social media-kanalen.
Snapseed
Tot snel!

 

 


2 reacties op ‘OCHTENDSTOND HEEFT… | part 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s