HOE HET ALLEMAAL BEGON

Be strong
You never know who you are inspiring

(English? Read the short version of my story on my athlete page at the new and improved website of Performance Sports Nutrition)

Gebeten door de sportmicrobe en dat al op 6-jarige leeftijd. Allereerst startte ik met tennissen op recreatief niveau. Door een schoolvriendinnetje kwamen er wat later enkele zwemlessen bij. En de smaak had ik helemaal te pakken! Snel werden de hobby’s echte competitiesporten en kon je mij bijna elke dag op 1 of andere training terugvinden. Met de jaren kwamen er nog pogingen tot dansen en karate bij, maar dit bleek toch niet helemaal voor mij weggelegd te zijn.

Hoewel mijn hart volledig bij het zwemmen lag, stopte ik hiermee op mijn 17e. Na vele jaren het uiterste te geven zowel op trainingen als op wedstrijden raakte ik gedemotiveerd. Een zware en eenzame sport waar je niet veel voor terugkrijgt. Heel mooie herinneringen heb ik er natuurlijk wel aan overgehouden. Certificaten, medailles in alle maten, kleuren en materialen. Het behalen van verschillende podiumplaatsen op internationale wedstrijden samen met wat titels als Brabant Kampioen, maar een ranking als 12e van België op één van de 100 meter-nummers mag ik op “mijn palmares” schrijven.

 

 

“Als jij alles op alles zou zetten voor het zwemmen, dan kan je verder komen dan je ooit had durven dromen.” Vergeten zal ik dit nooit, wat een trainer van een andere zwemclub tegen me zei. Maar toch maakte ik die beslissing. Iets waarvan ik jaren later veel spijt zou krijgen en op die leeftijd niet eens besefte. Ook tennissen op competitief niveau zakte naar een lager pitje. Na het behalen van mijn diploma Initiator gingen er meer uren naar het geven van tennisles in plaats van voor mezelf op het plein te staan.

Verscheidene jaren gingen voorbij waar ik net 1 keer per week aan sport deed. Een groot contrast met vroeger. Tot dit in 2013 helemaal omsloeg. Opnieuw dook ik 2 keer per week het zwembad in samen met een vriendin. Lastig en confronterend, zo voelde het aan. Als je weet dat je vroeger eeuwig het water naast je kon wegduwen en recupereerde terwijl je aan het zwemmen was. Maar de trainingen van vroeger werden opnieuw samengesteld om de motivatie elke keer weer te aangewakkerd te krijgen. Progressie volgde snel en ik was weer helemaal verkocht! Ook de fitnessdeuren gingen voor mij open en in een mum van tijd stond ik hier 6 keer per week te trainen. Het eerste anderhalf jaar meer gericht naar cardio, maar sinds het najaar van 2014 ligt mijn passie volledig bij krachttraining.

Herboren en opnieuw helemaal verslaafd aan het gevoel dat je van sporten krijgt. Tijdens krachttraining komt een bekend gevoel naar boven, een gevoel dat ik ook tijdens mijn zwemcarrière mocht ervaren. Verstand op nul, 100% focus met wat je op dat moment bezig bent en een gelukzalig gevoel achteraf.

Mede daarom dat ik met deze blog destijds ben gestart. Ik wou mijn passie delen, niet alleen over sporten, maar een allesomvattende actieve en gezonde levensstijl. Dit in combinatie met verantwoord genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Ik merkte wat ik al die jaren hiervoor gemist heb, wat ik al die tijd gewoon heb laten verwateren. Zo goed, zo sterk als nu heb ik mezelf nog nooit gevoeld en ik deel meer dan graag al mijn ervaringen.

Het bleef niet bij bloggen alleen, want enkel via hier delen leek uiteindelijk in mijn ogen niet te volstaan. Als gepassioneerde autodidact verdiepte ik mij in alles wat met mijn levensstijl te maken had en ging zo mensen persoonlijk begeleiden. Al snel erna volgde een aangename samenwerking met het toonaangevende merk Performance Sports Nutrition. En met lichte trots mag ik neerschrijven dat ‘TeamShari’ vandaag om en bij 40 topvrouwen en -mannen telt die ik zowel persoonlijk als online coach. En we blijven groeien! Alsook mijn certificaat van Personal Trainer loert om de hoek. De coaching is voor mij niet alleen geweldig boeiend, leerzaam en inspirerend, maar ook enorm hartverwarmend wanneer nieuwe ‘samenwerkingen’ uitgroeien tot mooie behaalde doelstellingen.

 

Mijn verhaal; to be continued…

 

sharivhklm-naam-01

 

*photo credits : Verding Niki Photograpy | Lauro Photography


Een reactie op “HOE HET ALLEMAAL BEGON

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s